AD.nl g e z o n d h e i d  
 

januari 2003

Met relatie gelukkiger en gezonder
Een goede aanvulling
Pamela Hes (45)

'Eigenlijk was ik er helemaal niet mee bezig. Na de scheiding zes jaar geleden vond ik het fijn om alleen te zijn. Ik had tijd voor mezelf nodig. De scheiding, hoe moeilijk ook, voelde voor mij als een bevrijding. Ik kon gaan en staan waar ik wilde, zeker als de kinderen bij mijn ex waren. Uitgaan, alleen bij vrienden op bezoek. Dat had ik in geen tijden gedaan.

Ergens wist ik wel dat er een wederhelft moest zijn, met wie ik mijn leven zou willen delen. Maar ik was niet op een relatie uit. Ik had tijd voor mezelf nodig. Dat ik 2,5 jaar geleden een nieuwe relatie begon, is mij echt overkomen. Er was sprake van aantrekkingskracht, verliefdheid. Een gevoel waar ik me niet tegen wilde verzetten.

Een partner moet een aanvulling zijn op je leven, geen invulling ervan. Robin vult me heel goed aan. Hij compenseert mijn tekortkomingen. Ik krijg steun als ik me onzeker voel, over mezelf of over de opvoeding van de kinderen. Hij laat mij groeien. Dat voelt goed.

We letten veel op elkaar, op onze gezondheid. Eten lekker en heel gezond. Dat deed ik voordat ik hem leerde kennen minder. Ik nam, als de kinderen er niet waren, geen tijd voor het eten. Robin houdt ook in de gaten dat ik mezelf niet voorbij loop. Ik krijg echt op mijn flikker als ik mijn rust niet neem.

Het is niet zo dat ik me, sinds ik weer een parnter heb, me constant gelukkig voel. Samenleven levert heel intense gevoelens op. Wij kunnen heel heftig ruzie maken. Dan kan ik zo kwaad zijn, maar later realiseer ik me weer hoeveel ik toch van hem houd. Hoe waardevol onze relatie is.'

***

Lees ook het verhaal van
Tom Bottema (35): Hamburgers en bier

 

Bron:
AD.nl gezondheid