AD.nl g e z o n d h e i d  
 

januari 2003

Met relatie gelukkiger en gezonder
Hamburgers en bier Tom Bottema (35)

'Als vrijgezel leidde ik eigenlijk een heel regelmatig leven - op mijn manier. Om twee uur 's middags stond ik op. Dan haastte ik me naar het centrum van de stad om bij de Burger King een hamburgermenu met een extra portie frites te kopen. Ik at in de trein op weg naar mijn werk.

's Nachts, na het werk, ging ik standaard de kroeg in met wat vrienden. Tot een uur of zes. Goede gesprekken, pokeren, dansen, bier drinken. En een biertje of tien, twaalf ging er wel in. In het weekend nam ik ook wel eens coke of een pilletjes.

Ongezond? Nee, dat voelde ik me niet. Ik heb in tien jaar tijd, afgezien van een verdwaald blaadje sla op de hamburger, geen groente of fruit gegeten. En toch voelde ik me altijd heel goed. Ik ben geen dag ziek thuis gebleven.

Mijn leven veranderde drastisch toen ik zes jaar geleden mijn huidige vriendin leerde kennen. Verliefd, hè? Ik voelde me verplicht om ook af en toe boodschappen te doen en te koken. Mijn vriendin hamert er op dat ik gezond eet. Dat vind ik wel schattig. Ik doe het ook. Met gemak ben ik een kilo of zeven, acht kwijtgeraakt. Daar voel ik me wel lekker bij. Het is nu allemaal een stuk saaier. Ik weet ook niet of ik echt gelukkiger ben. Het is gewoon anders. Maar ik leef in elk geval wel veel gezonder. We hebben nu samen twee kleine kinderen. Daardoor word je tot een ander levensritme gedwongen. Ik sta elke dag om half acht op en ga om een uur of twaalf naar bed. Een of twee keer per maand ga ik nog wel uit, maar zes uur wordt het niet meer. Veel te vermoeiend. Dat red ik niet.' Lees ook het verhaal van Pamela Hes (45): Een goede aanvulling

***

Lees ook:
Pamela Hes (45): Een goede aanvulling

 

Bron:
AD.nl gezondheid